Workshops at Simultania Judenburg

On the 24th  of June, we went over to the Simultania, where we carried out painting activity with our friends from the Simultania Judenburg.

First of all we greeted our dear friends and Mr. Ploschnitznigg welcomed us in his colorful and warm ambiance. Plo explained how important it is to take part in activities with disabled people.

Afterwards we got paintbrushes and red paint and then the fun began. We went outside to the  fence and started painting the fence surrounding the building of Simultania.

We had a lot of fun and also the weather was gorgeous and sunny on that day. We joked and laughed a lot together and after finishing a large part of the fence we were very proud of our hard work.

Then we had a little break and spent some more time with our friends. We also appreciated that they provided us with delicious drinks. We also played cards with them and we were impressed by some ot the magic tricks shown from one of our friends from the Simultania.

After our break we continued painting the another section of the fence and then we finished and we said goodbye to our lovely friends.

Now we all see the world with different eyes after this glorious experience and and everytime we see this fence we will remember the joy we had painting it.

Patricia Boran, Birgit Gall, Selina Stolz, Xhylferije Kicaj, Nina Bernhauser, Sabrina Sattler, Sarah Wind and Romana Reinisch.

Bericht 2 / 5a

Am 1. Juli waren wir, die 5a, zu Besuch in der Simultania Liechtenstein. Anfangs war geplant, den Zaun der Simultania neu zu streichen, um ihn in neuem Glanz erstrahlen zu lassen, doch die schlechten Wetterverhältnisse des Vortages ließen diese Aktivität zur Bestürzung aller nicht zu. So verbrachten wir den Vormittag mit folgendem Ersatzprogramm.

Nach einer kurzen Einführung von Herrn Ploschnitznigg teilten wir uns selbstständig in verschiedene Gruppen auf. Diese wurden den verschiedenen Kleingruppen der Simultania zugeteilt, um mit diesen zu arbeiten. In der Grünen Gruppe spielten wir mit unseren Freunden „Mensch ärgere dich nicht“ und bauten Puzzles. Außerdem bekamen wir eine kleine Stärkung in Form von Schokoladenröllchen. Die Gelbe Gruppe spielte mit Arik, einem blinden und flirtfreudigen Freund, ebenfalls „Mensch ärgere dich nicht“ und „UNO“. Die Rote Gruppe meditierte mit den Freunden und entspannte sich mit ruhiger Musik, um dem Alltag zu entfliehen.

Am Ende dieses lustigen Vormittages kamen wir rechtzeitig zur vierten Stunde in die Schule zurück, um unsere Erlebnisse zu besprechen und niederzuschreiben. Dieser Vormittag ging viel zu schnell zu Ende und wir freuen uns schon auf die nächsten Aktivitäten mit unseren Freunden aus der Simultania Liechtenstein.

Die Schüler/innen der 5A